TypischPuur_Visitekaartje_85x55_DRUK-3

Professionele ontwikkeling

TypischPuur begeleidt professionals, individuen en teams,  in het (her)ontdekken en inzicht krijgen in wie ze zijn, waar ze voor staan en waar hun potentieel ligt.

Dit doen we door het in beeld brengen van hun in essentie aanwezige kwaliteiten en mechanismes. Daarnaast zorgen we ervoor dat meteen inzichtelijk is bij welk talent de meeste energie vrijkomt. Immers, het werken vanuit iemands talenten én passie genereert zijn eigen “drive”. Intrinsieke motivatie komt van binnenuit en maakt dynamiek weer mogelijk.

V

Loopbaanontwikkeling

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Vraag je je af óf nog wel op je juiste plek zit? Wat word je doel? Een andere richting of is er binnen jouw huidige werkcontext nog ruimte voor verbetering?

 TypischPuur loopbaanontwikkeling traject geeft de mogelijkheid om:

 • Te groeien als professional maar zeker ook als mens. Hoe zie JIJ jezelf?
 • Inzicht te krijgen in je talenten, je belemmeringen en je drijfveren.
 • Jouw eigenschappen en vaardigheden in te kunnen zetten
 • Op een rij te krijgen waar je energie van krijgt of wat jou juist energie kost
 • Jouw mentale kracht te versterken
 • Opnieuw jouw richting en je doel te bepalen
 • Next-steps te formuleren om binnen jouw huidige werkcontext aan de slag te gaan
 • Of een werkcontext te vinden waarin je jouw talenten met energie in kan gaan zetten
 • Te voorkomen dat je in een eventuele nieuwe baan, tegen dezelfde oude loopbaanvragen aanloopt.
 • Vanuit een gefundeerde, persoonlijke basis een begin te zijn van re-integratie, outplacement óf recruitment

Bekijk de uitleg over mentale kracht 

Na een pilot die “TypischPuur” i.s.m. “TaPasCity” met TaPas for Professionals® in mei 2016 heeft mogen doen binnen Defensie/ABP, is er binnen ABP besloten om TypischPuur/TaPas in te zetten bij veteranen (met PTSS) met een re-integratievraag.

“Ik heb het TaPas traject als erg verfrissend ervaren. Op een ogenschijnlijk eenvoudige wijze werd blootgelegd wie ik ben en waar ik voor sta. Met name het benoemen van mijn valkuilen heeft een verhelderend beeld gegeven.” Piet Duits

veteraan

Ik merkte dat ik delen van mijn werk nog steeds met plezier en passie doe, maar dat er ook veel kanten zijn waar mijn energie op leegloopt. Waar ik nou precies blij van word en waar ik op leegloop is soms lastig te onderscheiden terwijl je er midden inzit. Met die vraag ben ik naar Nadja gegaan.
Nadja is een fijn mens die de tijd genomen heeft om naar me te luisteren. Ze weet goed aan te sluiten, de juiste vragen te stellen en lijkt een schat aan mensenkennis te hebben. Al snel wist ze zaken te benoemen waar ik me volledig in herkende.
Ik was bang dat mijn tapas profiel in algemeenheden zou spreken. Als ik alleen het rapport had gehad, had ik dit gevoel mogelijk nog steeds gehad. Maar door het gesprek met Nadja wist ik het beter te plaatsen en gaf het me inzichten die ik eerder nog niet had. Nadja maakte een algemeen beeld persoonlijk, waardoor ik er veel aan denk te gaan hebben in de toekomst. Met twee gesprekken en het rapport van de tapas scan heb ik een beter beeld gekregen wat ik belangrijk vind, wat ik wil behouden in mijn werk en waarin ik zaken wil veranderen. Dit maakt dat ik bewustere keuzes kan maken in mijn werkzaamheden en de manier waarop ik deze indeel.

Betty Wijdeven

Jeugdzorgprofessional Spring/CJG Roosendaal

Team coaching

Benutten jullie alle talenten maximaal? Hoe werken jij en je collega’s samen ? En hoe gaan jullie om met het geven en ontvangen van feedback? Wat geeft ieder teamlid energie of wat kost juist energie? En hoe is de verbinding met de organisatie?

Krijg inzicht in jezelf, je collega’s en de kracht van je team! TypischPuur team coaching geeft aandacht aan:

 • Het definiëren van een gezamenlijke “WHY”
 • Het individu, de teamleider en het team als totaal.
 • Welke diverse talenten zijn er aanwezig in een team?
 • Waar zit de energie en het energieverlies in het team?
 • Hoe kunnen deze talenten optimaal ingezet worden?
 • Hoe kunnen taken (her)verdeeld worden bij projecten of reorganisatie?
 • Creëren van vertrouwen en commitment
 • Omgaan met conflicten
 • Het persoonlijk verantwoordelijkheid nemen; persoonlijk leiderschap/zelf-management

TypischPuur geeft trainingen en workshop op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wij (team solution development van Dematic NV) hebben als teambuilding-event een TaPas initiatie workshop gevolgd in de voormiddag (21 september 2018).

De coaches waren stipt op tijd en gaven goede instructies hoe zij de indeling van het lokaal/ruimte wensten. De workshop is hierdoor stipt op tijd kunnen beginnen en viel perfect in het geplande tijdsframe. Na een korte introductie van de coaches en wat TaPas is had ik al meteen het gevoel dat het goed ging komen. Vlotte coaches die goed op elkaar ingestemd waren, interactief en voldoende onderbouwd met voorbeelden. De eerste brok “theorie” is noodzakelijk om het verdere verhaal te begrijpen, maar is natuurlijk niet het meest leuke onderdeel. Maar er werd toch geprobeerd om dit zo interactief te maken met voorbeelden.

Na de “brok theorie” was het tijd om jezelf te kunnen plaatsen in alles wat je net geleerd hebt. Het was een zeer interessante zoektocht naar het juiste profiel, maar met de goede begeleiding van de coaches (door vaan de juiste vragen te stellen) heeft iedereen toch zijn profiel gekregen/gevonden. Nadien werd dat gekeken hoe jou profiel nu juist valt binnen het team, en er werden ook positieve en negatieve conflicten/interacties en discussies uit het verleden besproken met de nieuwe kennis. Vele van deze “verhalen” uit het verleden zijn nu veel beter te plaatsen of te verklaren door te kijken naar welke “profielen” erbij betrokken waren. Op het einde van de workshop kreeg iedereen zijn 4Minutes-Scan met daarin een samenvatting van jouw persoonlijk profiel dat gevormd is aan de hand van een korte vragenlijst.

Op het einde van deze workshop heb ik niet het gevoel dat ik mijn collega’s beter ken, maar vooral het gevoel dat ik hen op een andere manier ken. En juist je collega’s op deze manier kennen brengt veel mogelijkheden mee naar de toekomst. (betere samenwerking, lagere drempel, betere communicatie en minder frustraties)

Ook werd mij de vraag gesteld om even kort de typerende eigenschappen van een Tapas workshop/denkwijze kort op te sommen. Aangezien dit niet mijn eerste workshop was in dit thema. Ik heb bijvoorbeeld dit soort workshops ook gevolgd bij mijn vorige werkgever, maar daar werd de nadruk op andere punten gevestigd. Wat TapasCity onderscheid van gelijkaardige workshops/teamprofielen:

 • Focus wordt gelegd op menselijk energie management (wat geeft je energie, wat kost jou “veel” energie)
 • Profiel schetsen a.d.h.v 3 kern eigenschappen
 • Interactieve workshops
medewerker van solution development Dematic NV

Teamworkshop Dematic Nv

Contact

5 + 7 =

TAPAS heeft me een duidelijke overzicht gegeven over wie ik ben, de echte IK buiten mijn professionaliteit.
TAPAS heeft me ook laten ontdekken over wat voor talent ik eigenlijk beschik, waarvan ik mij niet van bewust was.
Door TAPAS coaching ben nu bezig met mijn talenten te ontplooien en ook deels te combineren met mijn professionaliteit.
Ook om mijn Drivers in balans te brengen om meer energie van te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Jean-Claude Luka, veteraan